Makarony Polskie SA - smaczne i zdrowe

Artykuł sponsorowany
Makarony prozdrowotne to nowa oferta rzeszowskiej spółki
Makarony prozdrowotne to nowa oferta rzeszowskiej spółki
Makarony Polskie SA w Rzeszowie to jeden z największych i najdynamiczniej rozwijających się producentów makaronu w Polsce. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu oferuje wyroby nie tylko smaczne, ale i zdrowe

Spółka Makarony Polskie od lat realizuje prostą zasadę, że trzeba wychodzić naprzeciw oczekiwaniom konsumentów. Dzięki temu produkuje szeroką gamę makaronów jajecznych i bezjajecznych, w tym walcowanych i tłoczonych. Ich wspólną zaletą jest to, że są smaczne i zdrowe.

Świderki, nitki, kolanka...

Dynamiczny rozwój, aktywność rynkowa i dobre wyniki ekonomiczne nie byłyby możliwe bez dobrej kadry, która dba o wysoką jakość produkcji, umiejętnie odczytuje tendencje rynkowe i stale pogłębia swoją wiedzę.

Ta znana w kraju spółka ma własne, cieszące się uznaniem marki makaronów jak: Sorenti, Makarony Polskie oraz Makaron Staropolski. Rzeszowska firma produkuje makarony w wielu różnych formach: świderki, kolanka, nitki, muszelki, spaghetti i inne.

Dla każdego coś dobrego

Zgodnie z obecnymi trendami rynkowymi Spółka Makarony Polskie SA oferuje w swoim portfolio makarony skierowane do różnych grup konsumentów. Dla klientów szukających produktów o wysokiej jakości, gwarantujących przygotowanie udanego posiłku, ale również innowacyjności pozwalającej na urozmaicenie i eksperymenty w kuchni, oferowany jest makaron Sorenti. Z kolei do konsumentów o tradycyjnych polskich gustach preferujących makaron miękki o stabilnej i powtarzalnej jakości, skierowany jest makaron pod marką Makarony Polskie, dostępny też jako makaron jajeczny.

Spółka oferuje także makarony w tzw. segmencie ekonomicznym dla grupy odbiorców, dla których ważnym kryterium zakupowym jest niska cena produktu (Solare).

A zdrowie najważniejsze

Klienci poszukują zdrowych i smacznych produktów. Z myślą o nich spółka rozpoczęła produkcję makaronów prozdrowotnych. Makarony razowe w opinii dietetyków, są świetnym uzupełnieniem codziennej diety bo zawierają m.in. cenny dla organizmu błonnik pokarmowy. Makarony Polskie otrzymały certyfikat na produkcję makaronów BIO.

Nowością w segmencie premium jest makaron orkiszowy produkowany pod marką „Makarony Polskie”. Obok dotychczasowej linii makaronów z dodatkiem kwasów Omega 3 jest to kolejny wyrób zaliczany do żywności prozdrowotnej. Makaron ten powstaje w stu procentach z mąki orkiszowej, która ma wyjątkowe własności odżywcze, na przykład jako jedna z nielicznych nie wywołuje alergii i chociaż zawiera gluten, tolerują go nawet osoby chore na celiakię.

Z badań naukowych wynika, że w porównaniu do innych zbóż - orkisz ma optymalną zawartość jakościową i ilościową wszystkich składników - wysokowartościowego białka, węglowodanów, nienasyconych kwasów tłuszczowych, soli mineralnych, pierwiastków śladowych (żelazo, magnez, fosfor, wapno), elektrolitów i witamin: A, E, D, B1, B2, B6. Szczególnie przyjazne dla serca i układu krążenia są znajdujące się w ziarnach orkiszu nienasycone kwasy tłuszczowe i fitosterole. Są cenne, bo pomagają m.in. obniżyć poziom cholesterolu we krwi.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24