Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Maślanka z OSM Jasienica Rosielna zdobyła tytuł TOP PRODUKT

oprac. J. Lonczak
Maślanka z OSM Jasienica Rosielna  zdobyła tytuł TOP PRODUKT
Maślanka z OSM Jasienica Rosielna zdobyła tytuł TOP PRODUKT
Maślanka produkowana w OSM Jasienica Rosielna została wysoko oceniona przez Lożę Ekspertów, którzy przyznali jej certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

 

Doskonały smak, odpowiedni wygląd, cena adekwatna do jakości - to cechy Maślanki z Jasienicy z oferty Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej Jasienica Rosielna, za które ten wyrób otrzymał certyfikat programu „Doceń polskie”.

 

Maślanka z Jasienicy Rosielnej została wyróżniona przez obradującą w Czeladzi Lożę Ekspertów. Patronem honorowym programu „Doceń polskie”, w ramach którego nagradza się żywność najwyższej jakości, jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

 

Maślanka z Jasienicy zasłużyła na tytuł TOP PRODUKT

 

XIX certyfikacja artykułów żywnościowych biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie” miała miejsce w Czeladzi. Specjaliści z branży spożywczej ocenili wyroby różnego typu i przyznali im noty w skali od 1 do 10 za: smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.

Jednym z produktów, które otrzymały maksymalną liczbę punktów jest Maślanka z Jasienicy produkowana w Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej Jasienica Rosielna. ten podkarpacki specjał zdobył certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

 

- Wyróżnieniem tym mogą poszczycić się tylko najbardziej wartościowe artykuły spożywcze. Godło promocyjne jest przyznawane za konkretny produkt, a nie za cały asortyment producenta. Certyfikat nadawany jest na 2 lata. Po upływie tego czasu wytwórca może ubiegać się o ponowne nadanie wyróżnienia, warunkiem jest uzyskanie pozytywnych ocen od Loży Ekspertów podczas certyfikacji - wyjaśnia Marek Bielski, twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

 

 

Audyty, podczas których Loża Ekspertów ocenia żywność odbywają się 4 razy w roku. Członkami jury są specjaliści zawodowo związani z branżą spożywczą. Każdy z nich indywidualnie ocenia produkt, nie konsultując się z pozostałymi ekspertami. Przewodniczącym loży jest Mirek Drewniak, mistrz kuchni, współzałożyciel i członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni.

 

O laury programu „Doceń polskie” mogą ubiegać się wyłącznie produkty z tzw. polskim akcentem; tworzone z rodzimych składników, na podstawie tradycyjnej receptury lub na terenie naszego kraju.

 - Godła „Doceń polskie” są przyznawane na podstawie przejrzystych kryteriów. Każdy konsument, który sięga po nagrodzone wyroby może mieć pewność, że wspiera polską gospodarkę, a jednocześnie wybiera żywność sprawdzoną przez ekspertów - dodaje M. Bielski. - Czytajmy uważnie informacje zawarte na etykietach, zwracajmy uwagę na pochodzenie kupowanych przez nas produktów i pamiętajmy, że naszymi decyzjami zakupowymi możemy wspierać polskie firmy - podkreśla twórca programu „Doceń polskie”. Szczegółowe informacje na temat programu są zawarte na jego stronie internetowej, dostępnej pod adresem docenpolskie.pl. Obszernej wiedzy o uhonorowanych dotychczas produktach i ich wytwórcach dostarcza także blog programu, który można znaleźć pod adresem: blog.docenpolskie.pl. 

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24