Składniki na 1 porcję:
300 g polędwicy wołowej, 1 łyżka masła, 1 łyżka imbiru, 1 łyżka pieprzu kolorowego, 1 łyżka sosu ostrygowego, 50 ml wina białego
Wykonanie:
Drobno siekamy czosnek. W pierwszej kolejności podsmażamy na maśle. Drobno siekamy imbir. Polędwicę wołową myjemy. Do smażonego czosnku dodajemy imbir, pieprz kolorowy. Smażymy. Do podsmażanych składników kładziemy polędwicę. Smażymy 3 minuty i polewamy ją sosem z każdej strony. Znów smażymy trzy minuty i dolewamy wina białego. Na talerz wykładamy mięso i polewamy sosem, który wytworzył się z pieczenia. Podajemy z sałatką z rucoli i pomidorów koktajlowych polanych sosem winegret.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?