MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przygotuj ulubione danie znanego stylisty Tomasza Jacykowa

Redakcja
Polędwicę w imbirowym aromacie poleca restauracja Marco Polo
Polędwicę w imbirowym aromacie poleca restauracja Marco Polo A. Piekarski
Manager kieleckiej restauracji Marco Polo Anna Mroczek zdradziła nam, że przy okazji każdego pobytu w mieście Tomasz Jacyków zagląda do ich restauracji. Wybiera tu potrawę, do której ma słabość - polędwicę wołową w sosie imbirowym. Pani Anna zdradziła nam przepis na to danie. Proszę spróbować.

Składniki na 1 porcję:
300 g polędwicy wołowej, 1 łyżka masła, 1 łyżka imbiru, 1 łyżka pieprzu kolorowego, 1 łyżka sosu ostrygowego, 50 ml wina białego

Wykonanie:
Drobno siekamy czosnek. W pierwszej kolejności podsmażamy na maśle. Drobno siekamy imbir. Polędwicę wołową myjemy. Do smażonego czosnku dodajemy imbir, pieprz kolorowy. Smażymy. Do podsmażanych składników kładziemy polędwicę. Smażymy 3 minuty i polewamy ją sosem z każdej strony. Znów smażymy trzy minuty i dolewamy wina białego. Na talerz wykładamy mięso i polewamy sosem, który wytworzył się z pieczenia. Podajemy z sałatką z rucoli i pomidorów koktajlowych polanych sosem winegret.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na echodnia.eu Echo Dnia Świętokrzyskie