1/9 Zamknij

Nawet najzdrowsza dieta uwzględnia czasem dania przygotowane na patelni, ponieważ proces smażenia nadaje jedzeniu pożądane cechy, takie jak chrupkość

benaung/123RF

Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Następne

Na czym smażyć? 7 najlepszych olejów na patelnię

Nawet najzdrowsza dieta uwzględnia czasem dania przygotowane na patelni, ponieważ proces smażenia nadaje jedzeniu pożądane cechy, takie jak chrupkość czy atrakcyjny wygląd, smak i zapach.

Smażenie nie musi być jednak tak niezdrowe, jak się uważa – wystarczy wybierać odpowiednie rodzaje tłuszczów i ich nie przegrzewać!

Wyjaśniamy, które oleje najlepiej nadają się do przygotowania dań z patelni, głębokiego tłuszczu, a także grilla.

Sprawdź, na czym smażyć!

Zobacz kolejne slajdy, przesuwając zdjęcia w prawo, naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy