Masło ekstra, produkowane przez spółdzielnię z Jasienicy Rosielnej, posiada certyfikat ,,Jakość Tradycja’’ nadany przez Polską Izbę Produktów Regionalnych i Lokalnych i jest wpisane na ,,Listę Produktów Tradycyjnych’’ prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Masło jest produktem wysokotłuszczowym otrzymanym w wyniku zmaślania wydzielonej z mleka pasteryzowanego i odpowiednio przygotowanej śmietanki.
W swoim składzie posiada tłuszcze mleczne, witaminy A,D, E, F.
Formowane jest w kostkę 200 g i osełkę 300 g.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?