Schab po chłopsku
Składniki:
- 1 kg schabu,
- 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego,
- 10 dag suszonych borowików (ugotowanych),
- 10 dag sera żółtego.
Dodatkowo:
- sól,
- pieprz,
- tymianek,
- zioła prowansalskie
Wykonanie:
Schab naciąć w formie prostokąta. Ubić młotkiem do mięsa z dwóch stron. Doprawić solą i ziołami według uznania. Następnie na schab rozłożyć mięso mielone (przygotować wcześniej jak na kotlety mielone). Na mięso mielone wyłożyć borowiki
i posypać startym na tarce serem. Mięso zwinąć w rulon i po wierzchu doprawić jeszcze solą, pieprzem i ziołami np. tymianek, zioła prowansalskie. Tak przygotowana roladę włożyć w naczynie żaroodporne, podlać olejem i wodą następnie piec ok. 1,5 godz. W 1800C.
Ciasto malinowe "Pianka"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?