Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ania Shirley słynęła z częstych pomyłek, nie tylko w...

Te słodkości jadali bohaterowie książek dla dzieci. To nie tylko pączki. Poznajcie ciekawe przepisy literackie na tłusty czwartek

Biszkopty od Ani Shirley

Ania Shirley słynęła z częstych pomyłek, nie tylko w kwestiach kulinarnych. Gdy Państwo Allan mieli odwiedzić Zielone Wzgórze, przyrządziła tort, w którym znalazły się… krople walerianowe. Dziewczyna jednak niczego nie czuła, bo miała katar. Na szczęście tej niezwykle często mylącej się, rudowłosej sieroty, na stole były jeszcze inne smakołyki, na przykład biszkopty.

Składniki:
- 3 jajka,
- czubata szklanka mąki pszennej,
- pół szklanki cukru,
- 3 łyżeczki cukru wanilinowego.

Sposób przygotowania: Jajka i cukier miksujemy. Do ubitych jajek dodajemy mąkę i cukier wanilinowy. Ponownie miksujemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie formujemy ciasteczka. Biszkopty pieczemy w temperaturze ok. 170 stopni przez mniej więcej 10 minut. I gotowe!

Zobacz również

W Kańczudze obchodzono Dzień Inwalidy [ZDJĘCIA]

W Kańczudze obchodzono Dzień Inwalidy [ZDJĘCIA]

Pyszne rzodkiewki z patelni. Na pewno nie jedliście tak podanego warzywa!

Pyszne rzodkiewki z patelni. Na pewno nie jedliście tak podanego warzywa!

Polecamy

Zmiany w „Newsweeku”. Odchodzi naczelny

Zmiany w „Newsweeku”. Odchodzi naczelny

Ukraina po raz pierwszy użyła przeciwko Rosji rakiet dalekiego zasięgu

Ukraina po raz pierwszy użyła przeciwko Rosji rakiet dalekiego zasięgu

Horror na lotnisku. Kobieta o mało nie umarła po wypiciu kawy

Horror na lotnisku. Kobieta o mało nie umarła po wypiciu kawy