Składniki:
- 3 jaja,
- 1 średni seler,
- 1 cebula,
- 0,5 margaryny,
- 0,5 szkl. wywaru z grzybów prawdziwych,
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 2 ząbki
- czosnku,
- 0,5 szkl. bułki tartej,
- 2 łyżki chrzanu,
- 1 łyżka gałki muszkatołowej,
- pieprz,
- sól do smaku.
Wykonanie:
Seler ugotować w wywarze z grzybów. Cebulę udusić na margarynie. Wszystkie składniki zemleć, żółtka oddzielić od białek, dodać żółtka, wymieszać, a na koniec dodać pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać (można dodać posiekaną natkę pietruszki). Przełożyć do wysmarowanych tłuszczem foremek i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni C przez ok. 45 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tomaszewska i Sikora spacerują z wózkiem. Wydało się, co ich łączy! [ZDJĘCIA]
- Urbańska obnaża się przed młodzieżą w sieci. Nie jesteście na to gotowi [ZDJĘCIA]
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]
- Tamara Arciuch pokazała syna. Znacie go z telewizji, choć bardzo się zmienił [FOTO]