P.H.U. MATEO założyli w 1993 roku Teresa i Stanisław Cabajowie. Od początku właściciele dbają o stały rozwój swojej firmy, działającej w niełatwej branży spożywczej. Dzięki temu Mateo stale zwiększa swój potencjał nie tylko w zakresie dystrybucji lodów i mrożonek. A jest w tej dziedzinie bezpośrednim dystrybutorem wszystkich liczących się na naszym rynku producentów lodów, frytek, warzyw i owoców, ryb, pieczywa mrożonego, hamburgerów i drobiu.
Cenione i zdrowe mrożonki
- W kilka lat po założeniu firmy, bo w 1996 r. uruchomiliśmy produkcję pierogów i uszek - wspomina Stanisław Cabaj, właściciel firmy P.H.U. Mateo. Obecnie produkujemy ponad 80 asortymentów smacznych dań. Smacznych, bo nasze produkty wykonujemy ze szczególną troską o naszych klientów według tradycyjnych i sprawdzonych receptur - podkreśla Stanisław Cabaj.
Warto dodać, że dania gotowe w formie mrożonek są szczególnie cenione, ponieważ mają najbardziej zbliżoną do tradycyjnych produktów wartość odżywczą. Z badań wynika, że stanowią one właściwe uzupełnienie codziennej zdrowej diety.
- Od początku naszej firmy postawiliśmy na jakość wyrobów, co pozwala nam skuteczniej podbijać rynek krajowy i rynki zagraniczne. Nasze propozycje to smaczne, zdrowe, wygodne i ekonomiczne rozwiązanie dla tych wszystkich, którzy nie mają czasu lub umiejętności koniecznych do przygotowania niebanalnego i pożywnego posiłku - dodaje prezes Stanisław Cabaj.
Smaczne pierogi, teraz także bezglutenowe
- W naszej działalności zawsze staraliśmy się wychodzić naprzeciw oczekiwaniom klientów. Staramy się wprowadzać produkty dla osób z każdej grupy żywieniowej - podkreśla Stanisław Cabaj. - Niedawno wprowadziliśmy do produkcji pierogi bezglutenowe z kapustą, ruskie i ziemniaczano-szpinakowe. Ich wytwarzanie jest znacznie trudniejsze od klasycznych pierogów. Dlatego cieszy nas fakt, że jesteśmy pierwszą firmą w Polsce, której udało się uruchomić produkcję pierogów bezglutenowych na dużą skalę - mówi z dumą właściciel Stanisław Cabaj.
Pierogi bezglutenowe są poszukiwane nie tylko przez osoby chorujących na celiakię i nietolerujące glutenu, ale także osoby ceniące zdrową i smaczną żywność.
Mają właściwości prozdrowotne
Co stoi za tajemnicą sukcesu rynkowego tych wyrobów? - Rzeczywiście, sztuką było opanować choćby sklejanie tego rodzaju produktów. Bo normalnie naturalnym spoiwem pierogów jest właśnie gluten, na który niektórzy reagują alergicznie - odpowiada Stanisław Cabaj.
- Ponadto nasze pierogi bezglutenowe mają właściwości prozdrowotne, gdyż dodajemy do nich też olej lniany oraz łuskę gryczaną, przez są bardziej cenione - uchyla rąbka tajemnicy właściciel firmy Mateo.
Pierogi bezglutenowe produkowane są w zmodernizowanym zakładzie produkcyjnym w Ostrowie. Wszystkie surowce do ich produkcji są od wyselekcjonowanych dostawców. Przed wypuszczeniem produktu na rynek każda partia badana jest na zawartość glutenu.
Przez lata działalności firma Mateo zdobyła doświadczenie, zaufanie odbiorców i liczne nagrody oraz wyróżnienia.
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Gwiazdy "Żon Miami" przetrwały horror huraganu. Ich historie mrożą krew w żyłach
- Ula z "M jak miłość" paraduje na imprezie w STANIKU! Przesada? | ZDJĘCIA
- Kinga Zawodnik wpuściła ludzi do sypialni. Naprawdę powiedziała, jak TO robi!
- Tomaszewska pójdzie do Polsatu?! Powiedziała o jedno słowo za dużo | WIDEO