Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pizza z salami i pizza z pieczarkami gotowe w ciągu 3 minut

[email protected]
Pizza z salami i pizza z pieczarkami gotowe w ciągu 3 minut
Pizza z salami i pizza z pieczarkami gotowe w ciągu 3 minut Archiwum
Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego „Taurus” sp. z o.o. w Pilznie zgłosiło do naszego konkursu „Pizzę z salami i pizzę z pieczarkami”.

Pizza z pieczarkami i pizza z salami to produkty o typowym kształcie i wyglądzie pizzy produkowane z dodatkiem  oryginalnych włoskich składników. - Cienkie ciasto pokrywają rozdrobnione pomidory, salami w plastrach lub pieczarki i ser mozarella. Całość jest dobrze przyprawiona naturalnymi przyprawami. Te wysokiej jakości produkty są już upieczone i gotowe do spożycia po odgrzaniu w piekarniku, tosterze lub mikrofalówce. Pizza może być przygotowana bardzo szybko, bo już w 3 minuty – przekonuje Stanisław Jarosz, prezes „Taurusa”.

Oryginalne włoskie surowce
Czym ten produkt wyróżnia się na tle konkurencji? - Podczas produkcji tych dań nie są stosowane zamienniki ani substancje wspomagające proces, w składzie oryginalne włoskie surowce, cienkie ciasto, ciekawe opakowanie, łatwość przygotowania do konsumpcji, stosunkowo niska cena – zapewniają przedstawiciele producenta.
Pizza z pieczarkami i pizza z salami są wyrobami nowymi. Ich produkcję rozpoczęto w sierpniu br. Sprzedawane są na terenie kraju w hurtowniach, sklepach i własnych placówkach gastronomicznych.
- Pomysł wprowadzenia produktu na rynek powstał na bazie analizy rynku. Firma chce zaoferować klientom produkt oryginalny, stąd włoskie komponenty, oraz produkt zdrowy, bez dodatku zamienników i związków wspomagających proces produkcyjny – wyjaśnia prezes „Taurusa”.

Wyroby tradycyjne
Warto przypomnieć, że PPM„Taurus” w Pilznie produkuje wędliny, wyroby garmażeryjne, ale prowadzi też handel i usługi hotelowo-gastronomiczne. Firma specjalizuje się w produkcji wyrobów tradycyjnych. Zdecydowana większość produktów wytwarzana jest w oparciu o tradycyjne receptury i w tradycyjny sposób produkowana. Produkty te są wytwarzane bez zamienników i substancji wspomagających, z tradycyjnym sposobem wędzenia dymem ze spalania drewna olchowego, bezpośrednio nad paleniskiem.
Nic dziwnego, że firma zdobyła szereg wyróżnień, z których najcenniejszymi to m.in.: wpis 13 produktów „Taurusa” na Krajową Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, odznaczenie Godłem Promocyjnym TERAZ POLSKA w 2007 r. za szynkę swojską pilzneńską, oraz powtórne odznaczenie Godłem TERAZ POLSKA w 2013 r. za wyroby garmażeryjne, do których zalicza się pizzę, a także PDŻ (Poznaj Dobrą Żywność) dla szynki swojskiej pilzneńskiej, kiełbasy swojskiej pilzneńskiej, polędwicy paradnej, kiełbasy swojskiej drobiowej, Złoty Medal na Krajowych Targach Zdrowego Życia ECOLIFE w Tarnowie za pierogi z borówkami pilzneńskie, czy Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w konkursie AGRO POLSKA 2008 za jakość wyrobów regionalnych.

Sukcesy rynkowe
„Taurus” jako czołowy producent wędlin w regionie może poszczycić się wzrostem sprzedaży zwłaszcza wyrobów tradycyjnych. Sukcesem jest produkcja wyrobów zdrowych, bez konserwantów. Widoczna jest ekspansja firmy na polu zdobywania nowych rynków. Ostatnio firma umacnia swoją pozycję na wymagającym rynku warszawskim.
Firma jest postrzegana jako przyjazna ludziom. Od kilku lat organizuje otwarte imprezy jak: Święto golonki czy Festiwal pierogów połączone z konkursami, występami zespołów artystycznych, wystawami i zabawą. „Taurus” odnosi też sukcesy w działalności usługowej. Wciąż przybywa lokali gastronomicznych i hoteli. Aktualnie pod marką Taurusa funkcjonuje 12 barów firmowych i 5 hoteli.
Firma jest znana nie tylko na Podkarpaciu, ale sprzedaje swoje produkty w całym kraju, a także w krajach największej emigracji zarobkowej Polaków.
W skład PPM „Taurus” wchodzą: Zakład Przetwórstwa Mięsa w Pilznie, Zakład Produkcji Garmażeryjnej w Tuchowie, sklepy i hurtownie, zakłady gastronomiczne: bary i domy weselne w woj.: podkarpackim, małopolskim, śląskim i świętokrzyskim.
Firmą kieruje prezes Stanisław Jarosz. Jego dewizą jest poszukiwanie nowych rozwiązań, nowych form działalności, w tym także nowych kierunków zbytu. W ten pomysł wpisuje się wdrażanie nowych asortymentów, którymi na chwilę obecną są pizza z salami i pizza z pieczarkami.
 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kto musi dopłacić do podatków?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24