Zupa serowa z pulpecikami
Zupa:
2 l wody, 3 marchewki, 1 por, 0,5 kg pieczarek, 2 serki topione pieczarkowe, 1 serek kremowy, 2 kostki rosołowe. Kulki mięsne: 30 dag mięsa mielonego, 1 jajko, troszeczkę bułki tartej, sól, pieprz. Dodatkowo: świeża pietruszka do posypania.
Wykonanie:
Wodę na zupę zagotować z kostkami rosołowymi. Por pokroić w talarki i poddusić na maśle. Tak samo dusić marchew i pieczarki. Podduszone składniki dać do zupy i chwilę gotować, a następnie dodać kulki mięsne i chwilę zagotować. Kulki mięsne formuje się z masy, która powstanie po zmieszaniu podanych wyżej składników.
Na koniec do zupy dodać serki topione, wcześniej rozpuszczone w gorącym wywarze. Wszystko posypać zieloną pietruszką.
Smacznego!
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Joanna Kurowska pozuje do selfie na POGRZEBIE. "Gdzie się podziała przyzwoitość?"
- Wystrojona Cichopek dystansuje się od Kurzajewskiego na imprezie. Kryzys w niebie?
- Nieznana przeszłość Anity Werner. Zdjęcia dziennikarki w negliżu
- Kochało się w nim pół Polski. Nie uwierzysz, jak teraz wygląda Makowiecki!