Eliminacje krajowe WorldSkills France odbywały się w dniach 13-15 stycznia w Eurexpo w Lyonie. W konkursie wzięło udział 600 zawodników, którzy rywalizowali w 62 konkurencjach. W konkurencji gotowanie Polskę reprezentowali: Iwona Niemczewska (ekspert WorldSkills Poland i jury) i Krzysztof Kowalski - absolwent ZSG w Rzeszowie.
Zawody, w których wziął udział Krzysztof Kowalski składały się z kilku modułów. Uczestnicy musieli:
- usmażyć perfekcyjnie jajko (speed test),
- ugotować jajko w koszulce (speed test),
- upiec brioszkę z lokalną kiełbasą i dodatkami,
- przygotować danie rybne,
- przygotować danie z drobiu,
- przygotować deser,
- z zawiązanymi oczami odgadnąć, jakie produkty skrywa czarna skrzynia.
Krzysztof Kowalski wrócił do Rzeszowa z medalem of excellence.
- Krzysiek, gratulujemy osiągnięć na arenie międzynarodowej, jesteśmy bardzo dumni i zawsze mocno Ci kibicujemy!
- cieszy się z osiągnięć swojego absolwenta ZSG w Rzeszowie.
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?