Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z...
fot. 123rf/nadianb

Przechowywanie mąki. W worku? W papierowym opakowaniu? Te błędy popełniasz na co dzień. Zobacz, jak zachować trwałość produktu

Mąka nie może być narażona na ciepło

Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z młynu, ciężko przesypać ze względu na ilość. Dobrze umieścić ją w piwnicy lub spiżarni, w chłodnym i suchym miejscu. Produkt nie może być narażony na wilgoć, szczelne zamknięcie odpędzi też robaki. Podobnie w kuchni - małe ilości mąki wymagają zacienionej przestrzeni, bez styczności z ciepłem. Szafka, w której ląduje pojemnik, nie powinna stać blisko kaloryfera lub piekarnika.

Zobacz również

Osobowość Roku 2023 w powiecie koneckim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Osobowość Roku 2023 w powiecie koneckim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Osobowość Roku 2023 w powiecie kieleckim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Osobowość Roku 2023 w powiecie kieleckim. Poznaj nominowanych w kategoriach

Polecamy

Kolejna przepychanka nowego i starego szefa MON. Poszło o...plecak

Kolejna przepychanka nowego i starego szefa MON. Poszło o...plecak

Do sądu trafił akt oskarżenia przeciw gangowi narkotykowemu

Do sądu trafił akt oskarżenia przeciw gangowi narkotykowemu

Schab duszony z młodą kapustą. Wiosną robię go na okrągło

Schab duszony z młodą kapustą. Wiosną robię go na okrągło