Składniki:
- 400 ml śmietany 18% (śmietana deserowa)
- 150 dag cukru waniliowego
- 1 opakowanie żelatyny
- 1 laska wanilii
- polewa karmelowa do dekoracji
Wykonanie:
- W rondelku podgrzać śmietanę. Nie dopuszczając do jej wrzenia. Dodać cukier i wanilię. W małej ilości wody rozpuścić żelatynę. Dodać do przygotowanej śmietanki. Dokładnie wymieszać. Wylewamy całość do przygotowanych salaterek i wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Gdy już jest mocno żelowana wyjmujemy z miseczek polewamy karmelem i dekorujemy według uznania.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Projektant gwiazd ostro o stylu Liszowskiej. "Stała się obłym prostokątem"
- Wiemy, ile osób głosowało na Dagmarę Kaźmierską! Tego Pavlović nie przewidziała
- Zadymy na urodzinach uczestniczki "Rolnika". Karetka pogotowia, gaz pieprzowy. Szok!
- Dni Gąsowskiego w "TTBZ" są policzone?! TAKĄ niespodziankę zgotowała mu produkcja!