Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na deser - Panna Cotta

Ula Sobol
Włoski deser -  Panna Cotta
Włoski deser - Panna Cotta Krystyna Baranowska
Krystian Szymaniewicz, szef kuchni z restauracji Sapori Italiani poleca przepis na pyszny, śmietankowy deser Panna Cotta

Składniki:

- 400 ml śmietany 18% (śmietana deserowa)
- 150 dag cukru waniliowego
- 1 opakowanie żelatyny
- 1 laska wanilii
- polewa karmelowa do dekoracji

Wykonanie:

- W rondelku podgrzać śmietanę. Nie dopuszczając do jej wrzenia. Dodać cukier i wanilię. W małej ilości wody rozpuścić żelatynę. Dodać do przygotowanej śmietanki. Dokładnie wymieszać. Wylewamy całość do przygotowanych salaterek i wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Gdy już jest mocno żelowana wyjmujemy z miseczek polewamy karmelem i dekorujemy według uznania.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24