Przepis na pączki bezglutenowe - mała porcja
Składniki:
- 180 g mąki ziemniaczanej
- 150 g margaryny
- 1 szklanka wody
- 4 jaja
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
Pączki bezglutenowe. Wykonanie:
Podgrzewamy wodę i rozpuszczamy w niej margarynę. Cały czas mieszając dodajemy cukier, sól oraz mąkę ziemniaczaną (stopniowo, nie sypiemy wszystkiego na raz!). Mieszamy na jednolitą masę, dodajemy jajka i mieszamy mikserem. Z ciasta formujemy kuleczki i wrzucamy je na rozgrzany olej lub smalec.
Pączki po wierzchu polewamy cukrem pudrem lub lukrem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?