Przepis na pączki bezglutenowe - mała porcja
Składniki:
- 180 g mąki ziemniaczanej
- 150 g margaryny
- 1 szklanka wody
- 4 jaja
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
Pączki bezglutenowe. Wykonanie:
Podgrzewamy wodę i rozpuszczamy w niej margarynę. Cały czas mieszając dodajemy cukier, sól oraz mąkę ziemniaczaną (stopniowo, nie sypiemy wszystkiego na raz!). Mieszamy na jednolitą masę, dodajemy jajka i mieszamy mikserem. Z ciasta formujemy kuleczki i wrzucamy je na rozgrzany olej lub smalec.
Pączki po wierzchu polewamy cukrem pudrem lub lukrem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Szpak pokazał swojego towarzysza. Połączyła ich miłość od pierwszego wejrzenia
- Tomaszewska i Sikora spacerują z wózkiem. Wydało się, co ich łączy! [ZDJĘCIA]
- Urbańska obnaża się przed młodzieżą w sieci. Nie jesteście na to gotowi [ZDJĘCIA]
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]