Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na żeberka w miodzie. Poleca Koło Gospodyń Wiejskich w Zaleszanach

Ula Sobol
Przepis na żeberka w miodzie.
Przepis na żeberka w miodzie. Krystyna Baranowska
Przepis na żeberka w miodzie poleca Koło Gospodyń Wiejskich w Zaleszanach (gm. Zaleszany, powiat stalowowolski).

Przepis na żeberka w miodzie. Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych,
  • olej do smażenia.

Przepis na żeberka w miodzie. Marynata:

  • 3 łyżki miodu,
  • 2 łyżki octu winnego,
  • 3 łyżki sosu sojowego,
  • 2 łyżki wódki,
  • 0,5 łyżki musztardy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • łyżka mąki ziemniaczanej,
  • kilka kropel sosu chili.

Przepis na żeberka w miodzie. Wykonanie:

Zamarynować na noc. Następnego dnia piec w temperaturze 180 stopni C, aż mięso będzie odchodzić od kości (około 2-2,5 godziny).

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24