Składniki:
puszka mleka kokosowego (400 ml)
kakao
cukier trzcinowy
Wykonanie:
Puszkę mleka kokosowego umieszczamy w lodówce na min. 24 godz. Po otwarciu przekładamy do wysokiego naczynia 3 łyżki stałej części mleka i miksujemy je z odrobiną cukru na konsystencję bitej śmietany. Pozostałe mleko przekładamy do garnka, dodajemy 2-3 łyżeczki kakao, dokładnie mieszamy, słodzimy do smaku i zagotowujemy. Gorącą czekoladę przelewamy do filiżanki i dekorujemy ubitą śmietanką kokosową.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Andrzej Piaseczny przeszedł operację? Wygląda na to, że chciał ukryć opatrunki...
- Kim jest córka Kowalewskiego? Gabriela idzie w ślady rodziców. Będzie wielką gwiazdą?
- Nowe wieści o tajemniczym ojcu dziecka Tomaszewskiej. Wygadała się bliska osoba
- Wszyscy patrzyli na wyeksponowane krągłości Romanowskiej. Projektant gwiazd ocenia