Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy Czytelników: Pieczone ziemniaki po indyjsku

Ula Sobol
Katarzyna Wenc, autorka przepisu
- Wszystkie przepisy są sprawdzone i udane – akcentuje Katarzyna Wenc, autorka strony kulinarnej www.smakujmy.pl A może i ty zdradzisz nam swój sprawdzony przepis?

Pieczone ziemniaki po indyjsku

Składniki:
Około 1 kg ziemniaków
2 łyżki oleju lub oliwy
2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka nasion fenkułu (pominęłam)
1 łyżeczka nasion kuminu
1 łyżeczka czarnuszki
1/2 łyżeczki chilli/1 główka czosnku
sól.

Wykonanie:
Ziemniaków nie trzeba obierać, tylko dobrze wyszorować, pokroić w kostkę o boku 2-3 cm . Wszystko dokładnie razem wymieszać (prócz czosnku), by ziemniaki obtoczyły się w przyprawach. Przełożyć na blachę od piekarnika, rozłożyć między ziemniakami ząbki czosnku (nieobrane). Piec ok. godzinę w 200 st. C, nie mieszając, aż będą fajnie spieczone. Podawać posypane solą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24