Składniki:
60 dag mąki pszennej
20 dag cukru pudru
20 dag margaryny
10 dag smalcu
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 żółtek
mleko (ile zabierze)
- Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3-4mm. Wycinamy foremkami kwiatuszki, moczymy w białku a następnie w cukrze. W jednej partii wycinamy dziurki, zaś drugą pozostawiamy w całości.
- Ciastka przekładamy kremem czekoladowym lub orzechowym typu Nutella lub Kremuś.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?