Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne: Ciastka Alberty

Ula Sobol
Ciastka Alberty
Ciastka Alberty Autorka przepisu
Prosty i sprawdzony przepis na ciastka Alberty podaje Agata Gierula.

Składniki:

60 dag mąki pszennej
20 dag cukru pudru
20 dag margaryny
10 dag smalcu
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 żółtek
mleko (ile zabierze)
- Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3-4mm. Wycinamy foremkami kwiatuszki, moczymy w białku a następnie w cukrze. W jednej partii wycinamy dziurki, zaś drugą pozostawiamy w całości.

- Ciastka przekładamy kremem czekoladowym lub orzechowym typu Nutella lub Kremuś.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24