Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Babeczki z ptasim mleczkiem

Ula Sobol
Babeczki nadziewane ptasim mleczkiem
Babeczki nadziewane ptasim mleczkiem Katarzyna Wenc
- Lekkie, kolorowe pyszne babeczki nadziewane ptasim mleczkiem zachwycą zarówno dzieci jak i dorosłych - pisze Kasia z Rzeszowa, autorka przepisu.

Składniki:

Ciasto:

2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
25 dag margaryny lub masła
2 łyżki cukru

Nadzienie:

1 szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego
1 galaretka

Wykonanie:

Ze składników zrobić kruche ciasto. Rozwałkować, i wylepić foremki na babeczki. Piec ok. 15 min w temp. 180 st. C.

Galaretkę rozpuścić w 125 ml wrzątku. Odstawić do ostudzenia. Mleko ubić mikserem. Wlać tężejącą galaretkę. Masę nałożyć do szprycy i od razu nadziewać wystudzone babeczki.

Należy zrobić to w miarę szybko, gdyż potem brzydko wygląda masa, robią się w niej "dziurki". Gotowe udekorować kolorową posypką.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24