Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
25 dag margaryny lub masła
2 łyżki cukru
Nadzienie:
1 szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego
1 galaretka
Wykonanie:
Ze składników zrobić kruche ciasto. Rozwałkować, i wylepić foremki na babeczki. Piec ok. 15 min w temp. 180 st. C.
Galaretkę rozpuścić w 125 ml wrzątku. Odstawić do ostudzenia. Mleko ubić mikserem. Wlać tężejącą galaretkę. Masę nałożyć do szprycy i od razu nadziewać wystudzone babeczki.
Należy zrobić to w miarę szybko, gdyż potem brzydko wygląda masa, robią się w niej "dziurki". Gotowe udekorować kolorową posypką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Fitkau-Perepeczko nie nosi stanika. Pokazała z bliska, jak wygląda jej dekolt!
- Tak wygląda Bohun z "Ogniem i Mieczem". 60-latek nie przypomina siebie sprzed lat
- Wystrojona Cichopek dystansuje się od Kurzajewskiego na imprezie. Kryzys w niebie?
- Nieznana przeszłość Anity Werner. Zdjęcia dziennikarki w negliżu