Składniki na 48 sztuk
- 350 g margaryny
- 1i 1/2 szklanki cukru
- 2 jaja
- 3 i 3/4 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki sody
- 3/4 szklanki ziarna słonecznika
Wykonanie:
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajka i dokładnie wymieszać.
Mąkę, sól i sodę wymieszać ze sobą, po czym dodać do masy i wszystko ładnie połączyć tak, aby masa była gładka.
Na koniec dodajemy słonecznik i łączymy go z masą.
Z ciasta tworzyć kulki o wielkości orzecha włoskiego po czym je spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
Piec 15-20 minut w temperaturze 200'C.
Upieczone wystudzić i zamknąć w szczelnym pojemniku. Będą wtedy dłużej chrupiące.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Marcin Miller chudnie w zastraszającym tempie. Lider Boysów to teraz niezłe ciacho!
- Rutkowski grozi, że nagra piosenkę z Wiśniewskim! Będzie nowe Ich Troje?!
- Hanna Gucwińska nie doczekała się dzieci. Jej wyznanie wyciska łzy z oczu
- Ewa Gawryluk przysłoniła walory zaledwie siateczką. Dalibyście jej 56 lat? [ZDJĘCIA]