Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Sprawdzony przepis na domową szarlotkę

US
- Ciasto jest naprawdę smaczne i proste w wykonaniu - zapewnia nasza Czytelniczka
- Ciasto jest naprawdę smaczne i proste w wykonaniu - zapewnia nasza Czytelniczka autorka przepisu
Agnieszka Wojciechowska dzieli się z Czytelnikami Nowin przepisem na domową szarlotkę.

Składniki:

- 0.5 kg mąki
- 15 g cukru pudru
- 1 margaryna
- 2 żółtka i 1 całe jajo
- 3 łyżki kwaśnej śmietany 18 procentowej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0.5 kg jabłek
- 0.5 szklanki cukru
- 0.5 jabłek
- cynamon

Wykonanie

Jabłka obrać, pokroić w plasterki i zasypać cukrem.
Resztę składników wymieszać i uformować jednolitą masę.
Następnie podzielić ciasto na 2 części i włożyć na 20 min do lodówki.

Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć nasmarowaną wcześniej tłuszczem brytfannę. Na ciasto nałożyć jabłka i posypać je cynamonem. Drugą część ciasta także rozwałkować i pokroić w paski, które można ułożyć w kratę.

Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni.

Życzę smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24