Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Jabłka z nadzieniem kokosowym

Ula Sobol
Jabłka są zródłem witamin m.in. C, A, B1, B2, PP i B3.
Jabłka są zródłem witamin m.in. C, A, B1, B2, PP i B3. sxc.hu
Katarzyna Juras z Siedlisk dzieli się z Czytelnikami Nowin przepisem na słodką przekąskę pachnącą kokosem i cynamonem.

Składniki:

-100 g wiórków kokosowych
-2 łyżki siekanych orzechów
-4 łyżki konfitury morelowej
-1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
-4 jabłka
-masło

Wykonanie:

- Wiórka kokosowe i orzechy uprażyć na złotożółty kolor na patelni bez tłuszczu. Następnie kokos, orzechy, dżem morelowy i cynamon wymieszać tak, aby powstał farsz.
- Jabłka umyć i wytrzeć na sucho. Z jabłek usunąć gniazda nasienne i nadziać farszem.
- Każde jabłko zawinąć w osobny kawałek folii aluminiowej posmarowanym masłem. Piec około 40 minut, aż jabłuszka będą miękkie.

Życzę smacznego

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24