Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Kisiel z mrożonych żurawin

Ula Sobol
Zamiast żurawin możemy użyć innych mrożonych owoców m.in. truskawek, malin - radzi Agata Kulesza z Ostrowa.
Zamiast żurawin możemy użyć innych mrożonych owoców m.in. truskawek, malin - radzi Agata Kulesza z Ostrowa. sxc.hu
Zamiast żurawin możemy użyć innych mrożonych owoców m.in. truskawek, malin - radzi Agata Kulesza z Ostrowa.

Składniki:

1 szklanka zamrożonych żurawin, ok. pół szklanki cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, odrobina wody.

Wykonanie:

Mrożoną żurawinę przekładamy do garnka. Podlewamy odrobiną wody i gotujemy na małym ogniu, aż owoce rozmrożą się. Następnie dodajemy stopniowo cukier (do smaku) i mieszamy. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z odrobiną zimnej wody i wlewamy do żurawiny. Wszystko zagotowujemy ciągle mieszając.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24