Składniki:
1 szklanka zamrożonych żurawin, ok. pół szklanki cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, odrobina wody.
Wykonanie:
Mrożoną żurawinę przekładamy do garnka. Podlewamy odrobiną wody i gotujemy na małym ogniu, aż owoce rozmrożą się. Następnie dodajemy stopniowo cukier (do smaku) i mieszamy. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z odrobiną zimnej wody i wlewamy do żurawiny. Wszystko zagotowujemy ciągle mieszając.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak dziś wygląda syn Olejnik. Jerzy Wasowski wyrósł na przystojnego mężczyznę
- Szok, w jakim stroju paradowała 16-letnia Viki Gabor! Ludzie pytają, gdzie są rodzice
- Bieniuk w PRZEŚWITUJĄCYCH spodniach na ściance. Tak wystroić mogła się tylko ona
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc