Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Krem z groszku

Ula Sobol
Do kremu z groszku można użyć zarówno świeżego jak i mrożonego groszku
Do kremu z groszku można użyć zarówno świeżego jak i mrożonego groszku sxc.hu
Krem z zielonego groszku można udekorować listkami mięty.

Składniki:

3 - 4 szklanki zielonego świeżego lub mrożonego groszku
3 łyżeczki masła
1 biała cebula
3 - 4 szklanki wywaru mięsnego lub warzywnego
sól
pieprz

Wykonanie:

Cebulkę pokroić w bardzo drobniutką kostkę. Przełożyć na patelnię.
Dodać do groszek i masło i lekko podsmażyć.
Następnie przelać do garnka z rosołem i razem chwilę pogotować.

Na samym końcu wszystko zmiksować.

Udekorować na talerzu listkami mięty.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24