Składniki:
3 - 4 szklanki zielonego świeżego lub mrożonego groszku
3 łyżeczki masła
1 biała cebula
3 - 4 szklanki wywaru mięsnego lub warzywnego
sól
pieprz
Wykonanie:
Cebulkę pokroić w bardzo drobniutką kostkę. Przełożyć na patelnię.
Dodać do groszek i masło i lekko podsmażyć.
Następnie przelać do garnka z rosołem i razem chwilę pogotować.
Na samym końcu wszystko zmiksować.
Udekorować na talerzu listkami mięty.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?