Przepisy kulinarne czytelników: Lemoniada jabłkowa

Ula Sobol
- Jabłka pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem i zostawić do ostygnięcia - radzi autorka przepisu.
- Jabłka pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem i zostawić do ostygnięcia - radzi autorka przepisu. sxc.hu
- Lemoniadę jabłkową najlepiej podawać schłodzoną - radzi Katarzyna Wenc z Rzeszowa.

Składniki:

- 5 jabłek
- 1 l wody (wrzątek)
- 2 lub 3 cytryny
- 4-5 łyżek cukru lub miodu

Wykonanie:

- Z jabłek usunąć gniazda nasienne i obrać ze skórki.

- Pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem i zostawić do ostygnięcia.

- Następnie zmiksować je i uzupełnić sokiem z cytryn oraz cukrem.

- Podawać schłodzoną.

Życzę smacznego!

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie