Przepisy kulinarne czytelników: Lemoniada jabłkowa

Ula Sobol
- Jabłka pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem i zostawić do ostygnięcia - radzi autorka przepisu.
- Jabłka pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem i zostawić do ostygnięcia - radzi autorka przepisu. sxc.hu
Udostępnij:
- Lemoniadę jabłkową najlepiej podawać schłodzoną - radzi Katarzyna Wenc z Rzeszowa.

Składniki:

- 5 jabłek
- 1 l wody (wrzątek)
- 2 lub 3 cytryny
- 4-5 łyżek cukru lub miodu

Wykonanie:

- Z jabłek usunąć gniazda nasienne i obrać ze skórki.

- Pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem i zostawić do ostygnięcia.

- Następnie zmiksować je i uzupełnić sokiem z cytryn oraz cukrem.

- Podawać schłodzoną.

Życzę smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Nowiny 24
Dodaj ogłoszenie