Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Lemoniada jabłkowa

Ula Sobol
- Jabłka pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem i zostawić do ostygnięcia - radzi autorka przepisu.
- Jabłka pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem i zostawić do ostygnięcia - radzi autorka przepisu. sxc.hu
- Lemoniadę jabłkową najlepiej podawać schłodzoną - radzi Katarzyna Wenc z Rzeszowa.

Składniki:

- 5 jabłek
- 1 l wody (wrzątek)
- 2 lub 3 cytryny
- 4-5 łyżek cukru lub miodu

Wykonanie:

- Z jabłek usunąć gniazda nasienne i obrać ze skórki.

- Pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem i zostawić do ostygnięcia.

- Następnie zmiksować je i uzupełnić sokiem z cytryn oraz cukrem.

- Podawać schłodzoną.

Życzę smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24