Składniki:
- 30 - 40 dag filetów z łososia
- 30 dag mrożonego szpinaku
- 3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 25 dag ciasta francuskiego
- 1 żółtko
- sok z 1/2 cytryny
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Wykonanie:
Filet umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Pokroić na 2 porcje.
Szpinak rozmrozić, podgrzać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i śmietanę lub jogurt. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Dno naczynia żaroodpornego natłuścić, wyłożyć 1/2 ciasta, umieścić na nim kawałki łososia, przykryć szpinakiem. Na wierzchu rozłożyć pozostałe ciasto. Posmarować je rozmąconym żółtkiem. Piec 30 - 35 minot w temp. 220 st. C.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Zadymy na urodzinach uczestniczki "Rolnika". Karetka pogotowia, gaz pieprzowy. Szok!
- Dni Gąsowskiego w "TTBZ" są policzone?! TAKĄ niespodziankę zgotowała mu produkcja!
- Maja Rutkowski ZROBIŁA TO z premedytacją, teraz się tłumaczy. Okropne, co ją spotkało
- Była pięknością ze "Złotopolskich". Dziś Gabryjelska nie przypomina siebie | ZDJĘCIA