- Można podawać je ze śmietaną, cukrem pudrem lub dżemem - radzi nasza Czytelniczka.
Składniki:
- 2 lub 3 jajka rozdzielone
- cukier
- 80dag dyni
-15 dag mąki
- szczypta soli
-olej
Wykonanie:
- Najpierw ucieramy żółtka z tłuszczem. Następnie dodajemy łyżkę cukru.
- Dynię myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Utarte żółtka mieszamy z dynią mąką i pianą ubitą z białek posolić.
- Kłaść łyżką nieduże racuszki na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Szpak pokazał swojego towarzysza. Połączyła ich miłość od pierwszego wejrzenia
- Tomaszewska i Sikora spacerują z wózkiem. Wydało się, co ich łączy! [ZDJĘCIA]
- Urbańska obnaża się przed młodzieżą w sieci. Nie jesteście na to gotowi [ZDJĘCIA]
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]