Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Racuszki z dyni

Ula Sobol
Nasze czytelniczki wykorzystują dynię jako główny składnik różnych potraw. Są one nie tylko smaczne, zdrowe, ale także pięknie wyglądają. Zatem może warto jeść zdrowo i pomarańczowo.
Nasze czytelniczki wykorzystują dynię jako główny składnik różnych potraw. Są one nie tylko smaczne, zdrowe, ale także pięknie wyglądają. Zatem może warto jeść zdrowo i pomarańczowo. sxc.hu
Katarzyna Juras dzieli się z Czytelnikami Nowin przepisem na dyniowe racuszki. Są delikatne, mięciutkie i rozpływają się w ustach.

- Można podawać je ze śmietaną, cukrem pudrem lub dżemem - radzi nasza Czytelniczka.

Składniki:

- 2 lub 3 jajka rozdzielone
- cukier
- 80dag dyni
-15 dag mąki
- szczypta soli
-olej

Wykonanie:

- Najpierw ucieramy żółtka z tłuszczem. Następnie dodajemy łyżkę cukru.
- Dynię myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Utarte żółtka mieszamy z dynią mąką i pianą ubitą z białek posolić.
- Kłaść łyżką nieduże racuszki na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24