Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Roladki drobiowe z pieczarkami

Ula Sobol
Do roladek dodajemy pieczarki.
Do roladek dodajemy pieczarki. sxc.hu
- Smakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Polecam roladki drobiowe z pieczarkami, ponieważ są mało kaloryczne, proste w wykonaniu i bardzo smaczne - napisała Marta Szczepańska z Rzeszowa.

Składniki na roladki drobiowe

Z jednej roladki, krojonej pod skosem wychodzi 6 porcji.

- 1 filet z kurczaka
- 20 dag pieczarek
- 1 cebula
- łyżka masła
- oregano
- bazylia
- zioła prowansalskie
- czosnek
- oliwa z oliwek lub olej
- sól
- pieprz

Wykonanie roladek:

Filet włożyć do worka foliowego i bardzo delikatnie rozbić tłuczkiem na cieniutki kotlet. Następnie z ziół, czosnku, oliwy, soli i pieprzu zrobić marynatę i natrzeć rozbite mięso.

Usmażone pieczarki z cebulą oraz masłem nałożyć na filet i zwinąć rulon.
Marynatą natrzeć mięso zewnątrz. Włożyć do folii aluminiowej i zawinąć, jak cukierek.

Piec w nagrzanym piekarniku 40 min w temp. 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć i kroić w plasterki,

Podawać z ziemniakami i surówką.

Życzę smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24