Składniki na roladki drobiowe
Z jednej roladki, krojonej pod skosem wychodzi 6 porcji.
- 1 filet z kurczaka
- 20 dag pieczarek
- 1 cebula
- łyżka masła
- oregano
- bazylia
- zioła prowansalskie
- czosnek
- oliwa z oliwek lub olej
- sól
- pieprz
Wykonanie roladek:
Filet włożyć do worka foliowego i bardzo delikatnie rozbić tłuczkiem na cieniutki kotlet. Następnie z ziół, czosnku, oliwy, soli i pieprzu zrobić marynatę i natrzeć rozbite mięso.
Usmażone pieczarki z cebulą oraz masłem nałożyć na filet i zwinąć rulon.
Marynatą natrzeć mięso zewnątrz. Włożyć do folii aluminiowej i zawinąć, jak cukierek.
Piec w nagrzanym piekarniku 40 min w temp. 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć i kroić w plasterki,
Podawać z ziemniakami i surówką.
Życzę smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?