Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Ryba po grecku

Ula Sobol
Na jedną porcję ryby po grecku potrzebujemy 150 g filetu chudej ryby.
Na jedną porcję ryby po grecku potrzebujemy 150 g filetu chudej ryby. sxc.hu
Przepis rybę po grecku podaje Centrum NutriPoint w Rzeszowie.

Składniki: 1 porcja

- 150 g filetu chudej ryby np. mintaja lub soli, 1/2 małej marchewki, 1/2 małej pietruszki, ¼ małego selera, ½ cebuli, natka pietruszki, koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki, oliwa z oliwek, sok z cytryny do smaku, przyprawy.

Wykonanie:

Fileta opłucz pod bieżącą wodą, osusz, oprósz solą, skop sokiem z cytryny. Włoszczyznę obierz, zetrzyj na tarce warzywnej, cebulę drobno posiekaj. Do pokrojonych warzyw dodaj niewielką ilość bulionu lub wody, kilka kropel oliwy i duś do miękkości (przez ok. 30 minut) w rondelku na małym ogniu pod przykryciem wraz z ziołami i przyprawami. Po chwili dodać pokrojoną rybę. Na końcu dodaj koncentrat pomidorowy oraz sok z cytryny.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24