Składniki: 1 porcja
- 150 g filetu chudej ryby np. mintaja lub soli, 1/2 małej marchewki, 1/2 małej pietruszki, ¼ małego selera, ½ cebuli, natka pietruszki, koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki, oliwa z oliwek, sok z cytryny do smaku, przyprawy.
Wykonanie:
Fileta opłucz pod bieżącą wodą, osusz, oprósz solą, skop sokiem z cytryny. Włoszczyznę obierz, zetrzyj na tarce warzywnej, cebulę drobno posiekaj. Do pokrojonych warzyw dodaj niewielką ilość bulionu lub wody, kilka kropel oliwy i duś do miękkości (przez ok. 30 minut) w rondelku na małym ogniu pod przykryciem wraz z ziołami i przyprawami. Po chwili dodać pokrojoną rybę. Na końcu dodaj koncentrat pomidorowy oraz sok z cytryny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?