Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Sałatka chrzanowa

Ula Sobol
Jest to roślina przyprawowa, rosnąca w stanie dzikim lub w uprawie. Spożywa się wyłącznie kłącza, ale można także wykorzystywać liście, głównie do kwaszenia ogórków, kapusty, pomidorów i innych kwaszonek.
Jest to roślina przyprawowa, rosnąca w stanie dzikim lub w uprawie. Spożywa się wyłącznie kłącza, ale można także wykorzystywać liście, głównie do kwaszenia ogórków, kapusty, pomidorów i innych kwaszonek. sxc.hu
- Chciałabym się podzielić z czytelnikami przepisem na sałatkę chrzanową, bez której nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych. - napisała Aneta Chmiel z Rakszawy. Sałatka jest szybka w wykonaniu i bardzo smaczna.

Składniki:

- 1 słoiczek(mały) chrzanu-otworzyć go dzień wcześniej aby "wywietrzał"
- 1 słoik kremu chrzanowego
- 8 jajek
- 1 puszka groszku
- 1 puszka kukurydzy
- 3 małe słoiczki pieczarek marynowanych
- mały majonez
- 2 czubate łyżki śmietany
- sól,pieprz

Wykonanie:

- Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Pieczarki odsączyć z zalewy i również pokroić w drobną kostkę.
- Kukurydzę i groszek odsączyć, a wszystkie składniki połączyć dodając majonez z chrzanem i kremem chrzanowym, śmietaną, pieprzem oraz solą.
- Wymieszać i gotowe.

Życzę smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24