Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Sałatka z kolorowych pomidorków

Ula Sobol
Sałatka z kolorowych pomidorków
Sałatka z kolorowych pomidorków Krystyna Baranowska
Przepisy podaje podaję Grzegorz Bąk, szef kuchni z restauracji Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowie.

Składniki:

600 dag pomidorki kolorowe najlepiej koktajlowe (czerwone, zielone, żółte), 250 dag papryki (najlepiej 3 kolory), 200 dag mix sałat: rukola, roszpunka, sałata lodowa, 100 dag rzodkiewki, 50 dag młodej cebulki lub szczypiorku. Sos: oliwa z oliwek, ocet winny lub sok z cytryny, sól, pieprz i cukier.

Wykonanie:

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Jeśli są duże to na ćwiartki. Paprykę pokroić w kostkę ok. 1cm, rzodkiewkę w ósemki, cebulkę kroimy w plasterki wszystkie te składniki dajemy do miski dodajemy zrobiony sos i mieszamy.
Przed podaniem dodajemy porwaną sałatę, mieszamy i nakładamy na talerze. Sałatka smakuje wybornie z pieczywem czosnkowym, które możemy przyrządzić sami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24