Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Sałatka z tuńczykiem

Ula Sobol
- Do sałatki potrzebnych jest 6 jaj ugotowanych na twardo - radzi autorka przepisu.
- Do sałatki potrzebnych jest 6 jaj ugotowanych na twardo - radzi autorka przepisu. sxc.hu
Przepis na sałatkę podaje Justyna Szydełko z Błędowej Tyczyńskiej.

Składniki:

6 jaj ugotowanych na twardo, 2 duże cebule ze szczypiorkiem, 20 dag sera żółtego, 2 puszki tuńczyka, 1 majonez, 1 szklanka śmietany, sok z cytryny, szczypiorek lub natka pietruszki

Wykonanie:

Przygotowane składniki układać warstwami: Pierwsza warstwa cebula pokrojona w kostkę (lekko zasolić). Później tuńczyk, następnie białko jajka starte na tarce na grubych oczkach. Na końcu ser żółty starty na tarce o grubych oczkach. Warstwy polać przyprawionym do smaku majonezem wymieszanym ze śmietaną i udekorować żółtkami startymi na tarce także o grubych oczkach oraz zieleniną.
Życzę smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24