Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Sos dyniowo-paprykowy

Ula Sobol
Sos do pizzy lub makaronu
Sos do pizzy lub makaronu Autorka przepisu
Sos dyniowo-paprykowy stosuję głównie do makaronu i pizzy - podkreśla pani Ewa z Rzeszowa.

Składniki:

2-3 kg papryki, 1 kg dyni,1 szklanka oliwy, 1 łyżeczka chili, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka bazylii, 1 listek laurowy, 1/4 szklanki octu, 1 słoiczek koncentratu.

Wykonanie:

Paprykę zmielić przez maszynkę. Dynię i paprykę gotować przez 20 minut na małym ogniu. Dodać pozostałe składniki i gotować przez 10 minut. Wkładać do słoików i pasteryzować 20 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24