Przepisy kulinarne czytelników: Surówka z czerwonej kapusty

Ula Sobol
- Kapustę oczyścić , poszatkować i gotować w osolonym wrzątku około 5 minut - radzi autorka przepisu.
- Kapustę oczyścić , poszatkować i gotować w osolonym wrzątku około 5 minut - radzi autorka przepisu. sxc.hu
Agnieszka Wojciechowska ze Świlczy dzieli się z czytelnikami Nowin przepisem na surówkę z czerwonej kapusty.

Składniki

- pół główki czerwonej kapusty
- cebula
- jabłko
- sok z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- łyżka cukru
- sól , pieprz

Wykonanie:

- Kapustę oczyścić , poszatkować i gotować w osolonym wrzątku około 5 minut. Odsączoną i jeszcze ciepłą polać sokiem z cytryny. Następnie wystudzić.
- Jabłko obrać ze skórki , drobno pokroić. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
- Składniki wymieszać z czerwoną kapustą. Doprawić oliwą , cukrem, solą i pieprzem.

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

s
sasiadka ze Świlczy

No tak Agnieszko, będzie to dobry dodatek do tych kopytek w psiej misce.

Dodaj ogłoszenie