Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Surówka z czerwonej kapusty

Ula Sobol
- Kapustę oczyścić , poszatkować i gotować w osolonym wrzątku około 5 minut - radzi autorka przepisu.
- Kapustę oczyścić , poszatkować i gotować w osolonym wrzątku około 5 minut - radzi autorka przepisu. sxc.hu
Agnieszka Wojciechowska ze Świlczy dzieli się z czytelnikami Nowin przepisem na surówkę z czerwonej kapusty.

Składniki

- pół główki czerwonej kapusty
- cebula
- jabłko
- sok z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- łyżka cukru
- sól , pieprz

Wykonanie:

- Kapustę oczyścić , poszatkować i gotować w osolonym wrzątku około 5 minut. Odsączoną i jeszcze ciepłą polać sokiem z cytryny. Następnie wystudzić.
- Jabłko obrać ze skórki , drobno pokroić. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
- Składniki wymieszać z czerwoną kapustą. Doprawić oliwą , cukrem, solą i pieprzem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24