Składniki
- pół główki czerwonej kapusty
- cebula
- jabłko
- sok z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- łyżka cukru
- sól , pieprz
Wykonanie:
- Kapustę oczyścić , poszatkować i gotować w osolonym wrzątku około 5 minut. Odsączoną i jeszcze ciepłą polać sokiem z cytryny. Następnie wystudzić.
- Jabłko obrać ze skórki , drobno pokroić. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
- Składniki wymieszać z czerwoną kapustą. Doprawić oliwą , cukrem, solą i pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?