Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Syrop z cebuli

Ula Sobol
- Syrop przechowuję w lodówce, do 2 tygodni. Dzięki temu, że jest słodki chętnie piją go najmłodsi – dodaje nasza Czytelniczka
- Syrop przechowuję w lodówce, do 2 tygodni. Dzięki temu, że jest słodki chętnie piją go najmłodsi – dodaje nasza Czytelniczka sxc.hu
-Syrop jest bardzo łatwy w wykonaniu. Dodatkowo: skuteczny, tani oraz zdrowy. Polecam go zarówno dla dorosłych jak i dzieci. To domowe lekarstwo na przeziębienie i problemy z gardłem. Wszystkie składniki znajdziemy w naszej spiżarni - wylicza Beata Zgorzelec z Przemyśla.

Składniki:

- 2 lub 3 duże białe cebule (najlepsze z naszego domowego ogródka)
- stołowa łyżka cukru lub naturalnego miodu
- 1 litrowy słoik

Wykonanie:

Cebulę kroimy na cienkie plasterki. Następnie układamy ją ciasno w słoiku i posypujemy cukrem lub polewamy miodem (chociaż możemy użyć zarówno miodu jak i cukru).
Ważne jest, aby szczelnie zakręcić słoik i zostawić na jedną noc w ciepłym miejscu. Następnego dnia otrzymany sok wystarczy odsączyć od cebuli. Uzyskany w ten sposób syrop jest gotowy do podania.
Podajemy go po 1 łyżeczce 2, 3 razy dziennie.
Zdrowia życzę!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24