Składniki:
- 2 lub 3 duże białe cebule (najlepsze z naszego domowego ogródka)
- stołowa łyżka cukru lub naturalnego miodu
- 1 litrowy słoik
Wykonanie:
Cebulę kroimy na cienkie plasterki. Następnie układamy ją ciasno w słoiku i posypujemy cukrem lub polewamy miodem (chociaż możemy użyć zarówno miodu jak i cukru).
Ważne jest, aby szczelnie zakręcić słoik i zostawić na jedną noc w ciepłym miejscu. Następnego dnia otrzymany sok wystarczy odsączyć od cebuli. Uzyskany w ten sposób syrop jest gotowy do podania.
Podajemy go po 1 łyżeczce 2, 3 razy dziennie.
Zdrowia życzę!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc
- Marcin Miller chudnie w zastraszającym tempie. Lider Boysów to teraz niezłe ciacho!
- Rutkowski grozi, że nagra piosenkę z Wiśniewskim! Będzie nowe Ich Troje?!
- Hanna Gucwińska nie doczekała się dzieci. Jej wyznanie wyciska łzy z oczu