Przepisy kulinarne czytelników: Złocista cukinia

Ula Sobol
Panierowana cukinia przygotowana przez panią Marzenę.
Panierowana cukinia przygotowana przez panią Marzenę. Autorka przepisu
Udostępnij:
Marzena Starzyk z Jarosławia proponuje prosty przepis na smaczną przekąskę z cukinii.

Składniki na panierowaną cukinię:

- 1 cukinia
- 1 jajko
- 0,5 szkl. mleka
- około 3/4 szkl. mąki kukurydzianej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól

Wykonanie panierowanej cukinii

Cukinię obieramy ze skórki kroimy w plastry i zanurzamy w przygotowanym cieście (jajko, mleko i mąka kukurydziana, proszek do pieczenia i sól).

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Życzę smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie