Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne czytelników: Złocista cukinia

Ula Sobol
Panierowana cukinia przygotowana przez panią Marzenę.
Panierowana cukinia przygotowana przez panią Marzenę. Autorka przepisu
Marzena Starzyk z Jarosławia proponuje prosty przepis na smaczną przekąskę z cukinii.

Składniki na panierowaną cukinię:

- 1 cukinia
- 1 jajko
- 0,5 szkl. mleka
- około 3/4 szkl. mąki kukurydzianej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól

Wykonanie panierowanej cukinii

Cukinię obieramy ze skórki kroimy w plastry i zanurzamy w przygotowanym cieście (jajko, mleko i mąka kukurydziana, proszek do pieczenia i sól).

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Życzę smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24