Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne: Kasza pęczak i suszone śliwki

Ula Sobol
Kasza pęczak i suszone śliwki
Kasza pęczak i suszone śliwki Ula Sobol
Gospodynie z Stowarzyszenia "Nasz Rymanów" podają przepis na wigilijną potrawę. Kasza pęczak i suszone śliwki to jedno z najstarszych dań spożywanych w czasie świąt Bożego Narodzenia.
Kasza pęczak i suszone śliwki
Kasza pęczak i suszone śliwki Ula Sobol

Kasza pęczak i suszone śliwki (fot. Ula Sobol )- Jest to jedno z najstarszych dań wigilijnych - podkreśla Grażyna Skolarczyk ze Stowarzyszenia "Nasz Rymanów". Potrawę można spożywać na ciepło jak i na zimno. Gotowy talerz z kaszą można przyozdobić plasterkami pomarańczy - radzi gospodyni.

To bardzo proste danie.

Składniki: kasza pęczak (rodzaj kaszy jęczmiennej), suszone śliwki, miód do słodzenia), cynamon, goździki i pomarańcze.

Wykonanie:
Ugotować kaszę ze śliwkami i doprawić ją miodem, goździkami oraz cynamonem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24