Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne: Klopsiki w sosie koperkowym

Ula Sobol
Po wystygnięciu wywar odparować, doprawić jogurtem i dodać świeży koperek.
Po wystygnięciu wywar odparować, doprawić jogurtem i dodać świeży koperek. sxc.hu
Przepis na klopsiki w sosie koperkowym podaje Centrum NutriPoint w Rzeszowie.

Składniki i wykonanie:

(1 porcja): mielone chude czerwone mięso około 120g, 1 małe jajko, bułka tarta-łyżka, ½ opakowania jogurtu naturalnego, posiekany koperek, sól, pieprz.

Mięso mielone doprawić solą i pieprzem, dodać jajko i bułkę tartą. Z masy uformować pulpety i ugotować je w bulionie warzywnym. Po wystygnięciu wywar odparować, doprawić jogurtem i dodać koperek.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24