Składniki:
- Około 1 kg ziemniaków
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- 2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka nasion fenkułu (pominęłam)
- 1 łyżeczka nasion kuminu
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 1/2 łyżeczki chilli
- 1 główka czosnku
- sól.
Wykonanie:
Ziemniaków nie trzeba obierać, tylko dobrze wyszorować, pokroić w kostkę o boku 2-3 cm . Wszystko dokładnie razem wymieszać (prócz czosnku), by ziemniaki obtoczyły się w przyprawach. Przełożyć na blachę od piekarnika, rozłożyć między ziemniakami ząbki czosnku (nieobrane). Piec ok. godzinę w 200 st. C, nie mieszając, aż będą fajnie spieczone. Podawać posypane solą.
- Wszystkie przepisy są sprawdzone i udane – akcentuje Katarzyna Wenc, autorka przepisu oraz strony kulinarnej www.smakujmy.pl
A może i ty zdradzisz nam swój sprawdzony przepis?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Szpak pokazał swojego towarzysza. Połączyła ich miłość od pierwszego wejrzenia
- Tomaszewska i Sikora spacerują z wózkiem. Wydało się, co ich łączy! [ZDJĘCIA]
- Urbańska obnaża się przed młodzieżą w sieci. Nie jesteście na to gotowi [ZDJĘCIA]
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]