Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne: Pieczone ziemniaki po indyjsku

Ula Sobol
Katarzyna Wenc, autorka przepisu
Przepis na pieczone ziemniaki po indyjsku poleca Katarzyna Wenc, autorka przepisu.

Składniki:

- Około 1 kg ziemniaków
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- 2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka nasion fenkułu (pominęłam)
- 1 łyżeczka nasion kuminu
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 1/2 łyżeczki chilli
- 1 główka czosnku
- sól.

Wykonanie:

Ziemniaków nie trzeba obierać, tylko dobrze wyszorować, pokroić w kostkę o boku 2-3 cm . Wszystko dokładnie razem wymieszać (prócz czosnku), by ziemniaki obtoczyły się w przyprawach. Przełożyć na blachę od piekarnika, rozłożyć między ziemniakami ząbki czosnku (nieobrane). Piec ok. godzinę w 200 st. C, nie mieszając, aż będą fajnie spieczone. Podawać posypane solą.

- Wszystkie przepisy są sprawdzone i udane – akcentuje Katarzyna Wenc, autorka przepisu oraz strony kulinarnej www.smakujmy.pl
A może i ty zdradzisz nam swój sprawdzony przepis?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24