Składniki (1 porcja):
- pierś indycza (150 g), 2-3 różyczki brokuła, 1/4 czerwonej papryki, mała marchew, ½ małej cukinii, ½ cebulki, przyprawy: pieprz, sól, czosnek - ząbek, 1 łyżeczka oliwy z oliwek.
- Aby filet miał wyrazisty smak doprawiamy go przyprawami, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą z oliwek. Tak przygotowanego wstawiamy do lodówki nawet na całą noc. Pokrojone warzywa i indyka wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez ok. 30 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Opozda podjęła decyzję w sprawie Vincenta. Królikowski nie ma tu nic do gadania
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas