Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne: Pierś indycza z bukietem warzyw

Ula Sobol
2-3 różyczki brokuła wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez około 30 minut.
2-3 różyczki brokuła wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez około 30 minut. sxc.hu
Przepis na pierś indyczą z bukietem warzyw podaje Centrum NutriPoint w Rzeszowie.

Składniki (1 porcja):

- pierś indycza (150 g), 2-3 różyczki brokuła, 1/4 czerwonej papryki, mała marchew, ½ małej cukinii, ½ cebulki, przyprawy: pieprz, sól, czosnek - ząbek, 1 łyżeczka oliwy z oliwek.
- Aby filet miał wyrazisty smak doprawiamy go przyprawami, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą z oliwek. Tak przygotowanego wstawiamy do lodówki nawet na całą noc. Pokrojone warzywa i indyka wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez ok. 30 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24