Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne: Sałatka węgierska na ostro

Ula Sobol
Sałatka węgierska na ostro
Sałatka węgierska na ostro Krystyna Baranowska
Bożena Reguła, szefowa kuchni z restauracji "Gospoda pod Dębami" w Rudnej Małej proponuje Czytelnikom przepisy na letnie sałatki. Dziś poleca sałatkę węgierską na ostro

Składniki:

- Sałata lodowa, pomidory, papryka świeża, czerwona fasola, pieczarki (wcześniej usmażone), mięso wieprzowe grillowane, krojone w paski, por, sos salsa mexikana.

Sos ogrodowy:

3 łyżeczki miodu, oliwa z oliwek, świeży ogórek, świeże zioła (koper, pietruszka), kilka liści sałaty lodowej, 2 łyżki wody. Wszystkie składniki do sosu ogrodowego zmiksować.

Wykonanie:

Na talerzu rozkładamy liście sałaty, następnie pokrojone pomidory układamy na brzegu talerza, dookoła. Na sałatę kładziemy pozostałe warzywa, a na koniec kawałki usmażonych pieczarek oraz mięso i polewamy sosem.
Smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24