Składniki:
- Sałata lodowa, pomidory, papryka świeża, czerwona fasola, pieczarki (wcześniej usmażone), mięso wieprzowe grillowane, krojone w paski, por, sos salsa mexikana.
Sos ogrodowy:
3 łyżeczki miodu, oliwa z oliwek, świeży ogórek, świeże zioła (koper, pietruszka), kilka liści sałaty lodowej, 2 łyżki wody. Wszystkie składniki do sosu ogrodowego zmiksować.
Wykonanie:
Na talerzu rozkładamy liście sałaty, następnie pokrojone pomidory układamy na brzegu talerza, dookoła. Na sałatę kładziemy pozostałe warzywa, a na koniec kawałki usmażonych pieczarek oraz mięso i polewamy sosem.
Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?