Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy kulinarne: Sałatka z grillowanym kurczakiem

Ula Sobol
Bożena Reguła, szefowa kuchni z restauracji "Gospoda pod Dębami” w Rudnej Małej.
Bożena Reguła, szefowa kuchni z restauracji "Gospoda pod Dębami” w Rudnej Małej. Krystyna Baranowska
Sałatka z grillowanym kurczakiem proponuje Bożena Reguła, szefowa kuchni z restauracji "Gospoda pod Dębami" w Rudnej Małej.

Składniki:

Bożena Reguła, szefowa kuchni z restauracji "Gospoda pod Dębami” w Rudnej Małej.
Bożena Reguła, szefowa kuchni z restauracji "Gospoda pod Dębami” w Rudnej Małej. Krystyna Baranowska

Bożena Reguła, szefowa kuchni z restauracji "Gospoda pod Dębami" w Rudnej Małej. (fot. Krystyna Baranowska)sałata lodowa, ananas krojony, kukurydza, rodzynki, grillowany kurczak krojony, papryka czerwona świeża, por, pomidor.

Sos ogrodowy:

3 łyżeczki miodu, oliwa z oliwek, świeży ogórek, świeże zioła (koper, pietruszka), kilka liści sałaty lodowej, 2 łyżki wody. Wszystkie składniki do sosu ogrodowego zmiksować.

Wykonanie:

Na talerzu rozkładamy liście sałaty, następnie pokrojone pomidory układamy na brzegu talerza, dookoła. Na sałatę kładziemy pozostałe warzywa, a na koniec grillujemy pierś z kurczaka. Następnie kroimy ją na cienkie paseczki i dodajemy do sałatki. Na koniec posypujemy rodzynkami. Polewamy całość sosem ogrodowym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24