Przepisy kulinarne: Sałatka z tuńczykiem

Ula Sobol
Bożena Reguła, szefowa kuchni z restauracji "Gospoda pod Dębami” w Rudnej Małej poleca sałatkę z tuńczykiem
Bożena Reguła, szefowa kuchni z restauracji "Gospoda pod Dębami” w Rudnej Małej poleca sałatkę z tuńczykiem Krystyna Baranowska
Bożena Reguła, szefowa kuchni z restauracji "Gospoda pod Dębami" w Rudnej Małej proponuje Czytelnikom przepisy na letnie sałatki. Dziś sałatka z tuńczykiem.

Składniki:

sałata lodowa, pomidor, papryka świeża, czerwona, kukurydza, ogórek zielony, tuńczyk (kawałki), por, sos ogrodowy.

Sos ogrodowy:
3 łyżeczki miodu, oliwa z oliwek, świeży ogórek, świeże zioła (koper, pietruszka), kilka liści sałaty lodowej, 2 łyżki wody. Wszystkie składniki do sosu ogrodowego zmiksować.

Wykonanie:

Na talerzu rozkładamy liście sałaty, następnie pokrojone pomidory układamy na brzegu talerza, dookoła. Na sałatę kładziemy pozostałe warzywa, a na koniec kawałki tuńczyka. Całość polewamy sosem ogrodowym.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie