Składniki:
2,5 kg ogórków
Zalewa:
1,5 główki czosnku, 4 łyżki soli, 2 łyżki chili, 0,5 kg cukru, 8 łyżek oleju, 1,5 szklanki octu
Wykonanie:
Ogórki pokroić w słupki, ale nie obierać ze skórki. Składniki na zalewę zagotować.
Słoiki napełnić ogórkami i zalać przygotowaną, zimną zalewą, pasteryzować 10 minut.
Życzę smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Szok, w jakim stroju paradowała 16-letnia Viki Gabor! Ludzie pytają, gdzie są rodzice
- Makabryczny żart męża "Królowej Życia". Kobiety mu tego nie darują
- Bieniuk w PRZEŚWITUJĄCYCH spodniach na ściance. Tak wystroić mogła się tylko ona
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc