6 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szynka faszerowana...
fot. Stowarzyszenie Kobiet i Gospodyń Wiejskich Gąsiorowice

Przepisy na potrawy wielkanocne. Babka wielkanocna, pasztet, jajka faszerowane, mazurek wielkanocny, sałatki na wielkanocny stół

Szynka faszerowana

Składniki:
3 kg szynki,
1 kg mięsa mielonego
cebula
czosnek
jajko
przyprawy: sól, pieprz i delikat do mięsa
Sposób przygotowania:
Szynkę należy osuszyć i naciąć tak aby powstały kieszenie. Mięso mielone połączyć z jajkiem, cebulą, czosnkiem, solą i pieprzem, należy je dobrze wyrobić. Naciętą szynkę przyprawić i nafaszerować mięsem mielonym. Związać nicią w dwóch miejscach. Piec 190 st. przez 2 godziny. Po tym czasie zrobić posypkę z 3 jajek, posiekanej pietruszki, kopru, cząbru i rozmarynu. Dodać do masy bułkę tartą i obłożyć tą masą szynkę. Piec jeszcze 20 minut.

Autor przepisu: Stowarzyszenie Kobiet i Gospodyń Wiejskich Gąsiorowice

Zobacz również

Kibice na meczu Star - Orlęta. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice na meczu Star - Orlęta. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Porty muszą być zabezpieczone. To cel sabotażu

Porty muszą być zabezpieczone. To cel sabotażu

Polecamy

Nowy rekord Igi Świątek! Od niemal dziewięciu lat nikt tego nie dokonał!

Nowy rekord Igi Świątek! Od niemal dziewięciu lat nikt tego nie dokonał!

Lewandowski ma chrapkę na Trofeo Pichichi. Czy będzie dzisiaj grad goli z Almerią?

Lewandowski ma chrapkę na Trofeo Pichichi. Czy będzie dzisiaj grad goli z Almerią?

Największa impreza w historii polskiego rugby w Krakowie!

Największa impreza w historii polskiego rugby w Krakowie!