Przetwory na zimę: Fasolka szparagowa zamknięta w słoiku

Ula Sobol
Fasolkę należy oczyścić i podgotować.
Fasolkę należy oczyścić i podgotować. sxc.hu
- Sałatka jest pyszna i polecam ją wszystkim, którzy lubią mieć na talerzu, (szczególnie zimą) cząstkę lata - podkreśla Zofia Kopeć. Tak przygotowana fasolka stanowi fajny dodatek do drugiego dania - dodaje.

- 3kg szparagówki
- 1kg cebuli
- 70dag papryki

Zalewa:
- 3 litry wody- 3 szklanki octu
- 2 łyżki soli
- 2 łyżki cukru
- 2 szklanki oleju
- liść laurowy
- ziele angielskie

Wykonanie:

- Zalewę ugotować i odstawić do wystygnięcia.
- Szparagówkę lekko podgotować.
- Cebule pokroić w plastry, a paprykę w paski.
- Paprykę, zaparzyć, aby zmiękła.
- Następnie wszystkie warzywka złączyć razem.
- Gdy są połączone i dobrze przemieszane,nakładam do słoiczków.
- Na koniec całość zalać zalewą wcześniej przygotowaną i pasteryzować.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie