Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przetwory na zimę: Jabłkowy dżem z imbirem i migdałami

Ula Sobol
- Dżemem napełniamy słoiki i pasteryzujemy około 15 minut - radzi autorka przepisu.
- Dżemem napełniamy słoiki i pasteryzujemy około 15 minut - radzi autorka przepisu. Autorka przepisu
- Dodatek imbiru i migdałów nadaje specyficzny i oryginalny smak - zapewnia Katarzyna z Rzeszowa, autorka przepisu.

Składniki:

1 kg jabłek, 1 opakowanie środka żelującego, 3-4 łyżki soku z cytryny, 300 dag cukru, 1 łyżka tartego świeżego imbiru, 50 dag migdałów drobno pokrojonych.

Wykonanie:

Obrane jabłka drobno kroimy i po doprowadzeniu do wrzenia na mocnym ogniu gotujemy 10 min., aby się trochę rozgotowały. Możemy je podczas mieszania rozgniatać. Ciągle mieszając, stopniowo dodajemy cukier i środek żelujący. Pod koniec gotowania do dżemu dodajemy starty imbir, sok z cytryny oraz migdały. Dżemem napełniamy słoiki i pasteryzujemy około 15 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24