Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Polska - USA NA ŻYWO. Lekcja hokeja dla Polaków? Gdzie oglądać?

Polska - USA NA ŻYWO. Lekcja hokeja dla Polaków? Gdzie oglądać?

Polska - Słowacja NA ŻYWO. Kolejny trudny sprawdzian hokeistów. Gdzie oglądać?

Polska - Słowacja NA ŻYWO. Kolejny trudny sprawdzian hokeistów. Gdzie oglądać?

Polecamy

Bodnar: Będzie wniosek o uchylenie immunitetu sędziemu Szmydtowi

Bodnar: Będzie wniosek o uchylenie immunitetu sędziemu Szmydtowi

Groźny incydent na lotnisku. Z samolotu posypały się iskry - WIDEO

Groźny incydent na lotnisku. Z samolotu posypały się iskry - WIDEO

Alarm przed śmiertelnym wirusem w Europie. Zabija jedną trzecią pacjentów

Alarm przed śmiertelnym wirusem w Europie. Zabija jedną trzecią pacjentów