- Na targach jestem po raz pierwszy. Promowanie ekologicznej żywności to świetna sprawa, szczególnie w dzisiejszych czasach gdzie nawet w pomidorach jest chemia. Skosztowałem już derenia jadalnego, z którego robi się przetwory. Marynowane owoce smakują jak oliwki – tłumaczy się Stanisław Szimonek z Rzeszowa.
Dużym zainteresowaniem cieszy się również stoisko Krzysztofa Bałonia, który prowadzi Ekologiczne Gospodarstwo Pszczele w Niżnej Łące.
- Wszyscy chcą spróbować jak smakuje pyłek kwiatowy –cieszy się pan Krzysztof.
Targi można odwiedzać: pt – so godz. 10 – 17, niedz. godz. 10 – 15. Wstęp: 3 zł dorośli, dzieci pod opieką rodziców - wstęp wolny.
Strefa Biznesu: Polacy chętniej sięgają po krajowe produkty?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?