Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Relacja na gorąco z targów żywności ekologicznej

Katarzyna Szczyrek
Na targach można popróbować ekologicznej żywności. Fot. Krzysztof Kapica
Na targach można popróbować ekologicznej żywności. Fot. Krzysztof Kapica
Trwają na Hali Podpromie w Rzeszowie III Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej. 108 wystawców z Ukrainy, Niemiec, Czech, Włoch, Brazylii, Gruzji i Francji prezentuje i sprzedaje swoje wyroby.

- Na targach jestem po raz pierwszy. Promowanie ekologicznej żywności to świetna sprawa, szczególnie w dzisiejszych czasach gdzie nawet w pomidorach jest chemia. Skosztowałem już derenia jadalnego, z którego robi się przetwory. Marynowane owoce smakują jak oliwki – tłumaczy się Stanisław Szimonek z Rzeszowa.

Dużym zainteresowaniem cieszy się również stoisko Krzysztofa Bałonia, który prowadzi Ekologiczne Gospodarstwo Pszczele w Niżnej Łące.

 - Wszyscy chcą spróbować jak smakuje pyłek kwiatowy –cieszy się pan Krzysztof.

Targi można odwiedzać: pt – so godz. 10 – 17, niedz. godz. 10 – 15. Wstęp: 3 zł dorośli, dzieci pod opieką rodziców - wstęp wolny.

 

 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Polacy chętniej sięgają po krajowe produkty?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowiny24.pl Nowiny 24